dinsdag 16 augustus 2011

Werkelijk inzicht kost je maar een fractie van een seconde

Inzicht neemt slechts een fractie van een seconde en beslag.

Wezenlijke veranderingen hoeven niet lang te duren.
Het proces tot inzicht kan soms een lange zijn, maar dat heeft vaak veel meer te maken met het “toelaten” van dat inzicht.
Het inzicht zelf is, als het plotseling door een ander raam naar binnen of naar buiten kijken.
Je ziet ineens wat anders!

Werkelijk inzicht kost geen tijd!

Wat ons tijd kost is het loslaten van de “grip” die we op het leven denken te moeten hebben.
Werkelijk inzicht ontstaat pas op het moment dat we ons ”denken” durven loslaten en ons hart gaan laten spreken.

Ons denken denkt slechts in cirkeltjes, “malen” noemen ze dat!
Onze linker hersenhelft zoekt en herschikt alleen maar in bestaande informatie, daar worden we dus nooit wijzer van! Helaas is ons in onze westerse maatschappij een ander beeld voorgehouden!

Onze werkelijk creatieve rechterhersenhelft kan alleen maar goed functioneren als het voldoende alfa-hersengolvern tot zijn beschikking heeft, en dat is onze staat van ontspanning.
Deze hersenhelft kan verbanden herkennen, die is daarmee in staat tot werkelijk nieuwe inzichten te komen.

Als mensen “malen”, “hun hoofd niet stil kunnen zetten”, dan zijn ze vaak gewend om erg in hun linkerhersenhelft te gaan zitten, die werkt alleen op bèta golven. Ze trachten de zaken “op een rij te krijgen”, (lineair denken is ook het enige wat die linkerhersenhelft kan, kan soms handig zijn maar voor werkelijk inzicht moet je bij je rechterhersenhelft te rade gaan!)

Inzicht zal je dus via je linkerhersenhelft nooit kunnen krijgen. Tsss. … druk druk druk werkt daarom dus nooit echt, beter gezegd “echt nooit”!!

Voor inzicht is “loslaten” nodig, loslaten van het “grip willen hebben.”
Loslaten betekent “overgave”, “overgave aan vertrouwen in de kosmische intelligentie, het intelligente systeem waar wij al deel van uitmaakten, maar wat we gaandeweg vergaten.”

Herinneren wie we werkelijk zijn! Letterlijk her-inneren, opnieuw naar binnen gaan, en vanuit onze diepste bron weer kennis putten, weer gewoon “weten.”

Herken je het, dat je misschien ooit, tijdens een rustige natuurwandeling, waarbij je tot de benodigde ontspanning kwam, ineens “wist”.

Juist dat bedoel ik nou!

Ik wens je .. ontspanning …..

© Yvonne Mooijman

Geen opmerkingen: