vrijdag 12 augustus 2011

Ons interne milieu, hoe gezond of ziekmakend is dat inmiddels?

Het juiste klimaat, de juiste voedingsbodem.

Ooit liep ik eens in Waardenburg bij een excursie.
Het was een klein gebiedje waar het grondwaterpeil bewust was verhoogd.
Bij de uitleg hoorde ik dat er nu planten en diersoorten waren, die er nooit gegroeid hadden, omdat de grond nou eenmaal lange tijd niet de juiste voedingsbodem had om die planten en vaak micro-organismen te kunnen laten groeien. De kiemen lagen er wel, maar ze konden zich niet ontwikkelen.

Op het moment dat de voedingsbodem bewust veranderd werd, bleken er zaden van duizend jaar oud die al die tijd rustig hadden liggen wachten, tot ontwikkeling te komen.

De juiste voedingsbodem voor juist die specifieke organismen die juist in die voedingsbodem konden gedijen.

Het doet me denken aan ons lichaam en onze gezondheid.

Alles heeft te maken met trilling en trillingsgetallen, iedere voedingsbodem heeft een specifieke trilling met de daar bijhorende organismen.

Zijn we oververmoeid, gestresst, depressief, dan is onze trilling navenant zwaar en traag.
Zijn we sprankelend, blij, blijmoedig, vrolijk, dan hebben we een heel andere veel lichtere trilling.

Binnen deze range begeven we ons gedurende ons leven.
Als het echt niet goed gaat en we ons innerlijke klimaat heeft behoorlijk te lijden gehad, dan treedt er verzuring op en krijgen we overeenkomstige ziektebeelden die binnen dat klimaat kunnen gedijen.

Kortom, het is dus van groot belang om zorgvuldig met “ons interne klimaat om te gaan.”

Snap je nu waarom niet iedereen de griep oppikt als die heerst?
Al die bacillen zijn er wel volop, maar als je een gezond intern klimaat hebt, dan voelen die beestjes van bacillen zich daar helemaal niet thuis, en ook zij nemen de weg van de minste weerstand en houden van comfort, dus ze gaan je deur gewoon voorbij naar het eerstvolgende slachtoffer, wiens weerstand gewoon verminderd is door een zuur klimaat.

Wist je dat je in de loop van de tijd, steeds meer vervuiling en verzuring op kan lopen in je leven?
En wist je dat je dat zuren-basen evenwicht ook bewust goed kan herstellen?

Hoe zuurder je systeem, hoe meer je cellen verbranden. Zonde toch?! Dat noemt een arts verouderingsverschijnsel, natuurlijk kost dat tijd, maar heeft niets echt met leeftijd te maken als je weet dat je zelf dat klimaat best wat kan beheersen.

Fruit en groenten zijn bijvoorbeeld basisch, vlees is zuur.
Heb je de indruk dat je systeem erg verzuurd is (en boven de 40 zou ik daar al gauw bij na gaan denken!) dan zijn er ook tabletten om het evenwicht wat sneller te herstellen.
Je hebt van die papiertjes waarmee je je urine kan testen op zuurgraad.

Schrik niet, je zal je waarschijnlijk te pletter schrikken. Maar wees je bewust dat vanaf het moment dat je bewust met je lijf omgaat, dat je veel herstellingsvermogen hebt, maar het vraagt wel de actie.

Op blz. 46 in het boek MMS van Leo Koehof beschrijft hij heel helder hoe dit systeem van een verzuurd systeem in elkaar steekt.
Voor meer info klik op het boek...




We dienen ons bewust te zijn van ons inwendige milieu (ph-waarde).

In een basisch systeem kunnen virussen, parasieten en bacteriën niet overleven, in een te zure omgeving gedijen al deze organismen weelderig hetgeen betekent dat ons systeem ondermijnd wordt en ziekte kan toeslaan.

Angst er voor? Dat lijkt me niet nodig, verantwoording nemen voor je eigen systeem/lichaam lijkt me zinvoller.

Zeker in stressvolle situaties is het raadzaam oplettend te zijn om het zuren-basen evenwicht op orde te houden/krijgen.

Ga eens wat googlen en lees er eens wat meer over.
Helaas merk ik dat deze dingen niet of nauwelijks aandacht krijgen bij huisartsen en specialisten, maar die hebben dan ook medicijnen gestudeerd en de lessen gezondheidszorg lagen in die voedingsbodem dun gezaaid.

Vaak zelfs wordt dat interne systeem met medicijnen en zijn bijwerkingen (ondanks dat soms een medicijn beslist noodzakelijk kan zijn) erg uit balans gebracht.

Antibiotica gaan als broodjes over de toonbank, zonder dat er op gelet wordt dat na een antibioticakuur bijvoorbeeld heel je interne balans van flora en fauna om zeep is geholpen.
Ook daar zijn de middelen voor, maar die worden dan weer vaak voorgeschreven als mensen na de nodige klachten in een natuurgeneeskundige praktijk terecht komen.

Ga eens googlen op deze thema's, alles begint bij bewustwording!

Geen opmerkingen: