maandag 22 oktober 2012

Gezondheid, wat kunnen we er zelf aan doen.



Het is van belang voldoende water te drinken om zowel afvalstoffen te vervoeren als voor het transport van zuurstof naar de cellen. Ons lichaam verzuurt namelijk sterk indien we onvoldoende zuurstof in onze cellen krijgen en we bevorderen dat onder meer door voldoende zuiver water tot ons te nemen.

Water is een geweldig transportmiddel, voor zowel die aanvoer van onze broodnodige zuurstof en bouw- stoffen als voor de benodigde afvoer van de afvalstoffen uit ons systeem.

Bij het drinken van water (aanbevolen 30 ml water per kg lichaamsgewicht) is het van belang dat we ook genoeg mineralen tot ons nemen, dit kan door toevoeging van zeezout, zeer belangrijk vanwege de daarin aanwezige mineralen die we in ons systeem nodig hebben.
Iemand van 66,6 kg heeft 2 liter zuiver water nodig, iemand van 80 kg 2,4 liter.
 
Alleen puur zuiver water dient als transportmiddel, dus bier, wijn frisdrank of koffie en soep zijn geen zuurstof-transportmiddel! Gewoon kraanwater is zelfs beter dan water uit de winkel, het water dient namelijk basisch en niet zuur te zijn, leidingwater is hoe dan ook neutraler en/of basischer dan flessenwater (flessenwater blijkt helaas ook vaker verontreinigd door de spoelvloeistoffen die gebruikt zijn bij het schoonmaken van de flessen).

Willen we echt zuiver water gebruiken, dan zou je het kraanwater kunnen ontdoen van het aanwezige chloor wat gebruikt is bij de regionale waterzuivering, je zou het kunnen filteren, waarvoor tegenwoordig voor particulier gebruik apparaten in de handel zijn die het water zuiveren en tevens ioniseren waardoor we echt zuiver en basisch water kunnen drinken, een manier om ons systeem veel beter van de opgelopen zuren te ontdoen. We kunnen ons richten op basische voeding, maar water heeft een veel groter bereik in ons systeem om dat we voor meer dan 70% zelf uit water bestaan en dit op peil dienen te houden!

Ik ben me aan het verdiepen in deze systemen en zal u op de hoogte brengen van mijn bevindingen. 

Indien we onvoldoende mineralen aanvoeren zal het water meer mineralen uit ons lichaam weg transporteren dan dat er opgenomen worden, en mineralen dienen we in voldoende mate aan te vullen om geen tekorten op te lopen.

We blijken 1/4 theelepel ongeraffineerd zeezout per liter water nodig te hebben om aan de behoefte aan mineralen voor ons systeem te voldoen.

In het volgende boek over water, wordt uitgebreid geschreven over zowel het belang van zuiver water (dat van neutraal tot licht basisch is), als het belang van ongeraffineerd zeezout. Bij zowel het boek als het zout kan je door op de afbeelding te klikken de beschrijving ervan bekijken.

Het boek heeft mij van een hoop dingen bewust gemaakt!
Een aanrader om bewust bezig te kunnen gaan met je eigen gezondheid, je eigen milieu waar je wel degelijk invloed op kunt hebben en zelfs op een vrij eenvoudige kosteloze manier.

Veel ziekten kunnen namelijk alleen maar ontstaan in een zuurstofarme omgeving.

Zelf kunnen we dat zuurstoftransport mede bepalen door te zorgen dat we de "zuurstof-transporter water" in voldoende mate tot ons nemen, zodat we een alkalisch milieu in plaats van een ziekmakend te zuur milieu ontwikkelen in onszelf. Door middel van PH-test-stripjes die in elke apotheek te koop zijn, kan je bij jezelf heel gemakkelijk de PH-waarde van je urine bepalen.

Bij het gros van de mensen (zelfs kinderen en dertigers!) blijkt die al veel te zuur te zijn, terwijl een te zure PH-waarde van urine een voedingsbodem aangeeft voor klachten en ziekten.

Water transporteert de zuurstof die wij nodig hebben naar al onze cellen. Die zuurstof is noodzakelijk voor het behouden van onze gezondheid.

Zonder water en de minerale zouten verzuurt ons lichaam veel sterker, terwijl zuurstof wat door water naar onze cellen gebracht wordt, onze levensredder is, in een milieu met voldoende zuurstof zullen ziekten als kanker, virussen en ongezonde bacteriën  namelijk niet kunnen gedijen.

De combinatie van zuurstof, zouten en water is een combinatie waar wij zelf behoorlijk goed en gemakkelijk invloed op kunnen uitoefenen. Zie ook mijn artikel over ons eigen interne milieu waar wij invloed op uit kunnen oefenen.

We zijn helaas opgevoed en gewend geraakt om voor iedere lichamelijk klacht een recept voorgeschreven te krijgen ... we zouden er beter aan doen te beseffen dat we in oorsprong een zichzelf genezend mechanisme zijn!
Door ons tekort aan water aan te vullen in ons systeem voorkomen we veel klachten, en bovendien zijn vaak de recepten die we krijgen symptoombestrijders en een nog grotere belasting voor ons systeem terwijl ze de oorzaak van klachten, namelijk een tekort aan zuurstof, niet oplost.
Als we ieder voor zich ons eigen interne milieu beter zouden beheren door middel van zuurstof, water en mineralentoevoer, dan zouden we onszelf en de maatschappij onnodig veel onkosten kunnen besparen en heel weer wat meer gezondheid in onszelf kunnen leren ervaren ...!

We kunnen klagen over de politiek en de gezondheidszorg, we kunnen ook bij onszelf beginnen en zorgen dat we niet afhankelijk worden van welke gezondheidszorg dan ook buiten onszelf.

We zijn zelf hoofd-verantwoordelijke voor ons eigen systeem! Ik wil een goede gezondheid en begin bij mezelf ....!

Ik mag me heel gelukkig prijzen vrijwel mijn hele leven geen chemische middelen te hebben genomen, dus daarin heb ik minder weg te werken, desondanks bleef er nog genoeg vervuiling over door milieuvervuiling die we dagelijks toch ongemerkt oplopen door luchtvervuiling via verkeer en straling en pesticiden en zo meer. en die in onze voedselketen is gebracht! )

Je systeem zuiveren is dus een dagelijks proces, zorgen dat er meer troep uit gaat dan er in komt en er meer waardevols inkomt dan er uitgaat!

Bewust worden dat waardevolle dingen op een eenvoudig manier kunnen (de natuur is eenvoud!) is dus van evident belang! Terug naar de natuur, zo simpel is de oplossing vaak!
Zuiver je systeem .... op de meest natuurlijke manier ... drink vooral voldoende water ....!
Het voert zowel de benodigde zuurstof aan als de aanwezige afvalstoffen af ....

 

Keltisch ongeraffineerd zeezout uit de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk.:




Ik wens je veel en langdurig gezondheid toe.

Yvonne Mooijman

Naar alle artikelen van  weblog persoonlijke ontwikkeling  

Geen opmerkingen: