maandag 2 april 2012

Inzicht in jezelf - persoonlijk management

..



Een leuke test om te kijken of je linker hersenhelft (analytische vermogen, mentaal) of je rechterhersenhelft in werking is (intuïtief, creatief).

Op het moment dat de danseres met de klok meedraait is je intuïtieve, creatieve hersenhelft aan het werk, op het moment dat je de danseres tegen de klok in ziet dansen, dan is je mentale helft, logisch denken, aan het werk.

Het is heel leuk als je met twee mensen tegelijkertijd kijkt, je zal merken dat je naar hetzelfde filmpje kijkt en tegelijkertijd verschillende dingen kunt waarnemen.
Tik ieder op tafel op het moment dat bij jou de danseres in haar beweging van richting verandert. Je zal ontdekken dat je samen naar hetzelfde beeld. Het blijkt dus dat jouw brein bepaalt wat je waarneemt en niet het filmpje...!

Ben je gewend te veel eenzijdig met je linkerhersenhelft te werken, dan treedt er verkramping op en neemt men op den duur niets meer op, het is dan van belang je rechterhersenhelft meer toe te laten.

Wil je snel toegang hebben tot wat ontspanning, klik dan eens op mijn serie filmpjes waar je vrij gemakkelijk een filmpje kan kiezen wat ontspant, muziek, humor mooi beelden helpen je ontspannen.

Dit filmpje is mooi te gebruiken om te leren ontdekken wat jou kan helpen te ontspannen, zet eens rustgevende muziek aan en kijk wat je reactie in het filmpje is.
Als je de danseres geregeld ziet omdraaien dan zijn je beide hersenhelften in goede samenwerking!

Je zal kunnen merken welk van jouw hersenhelft op dit moment dominant is.

Veel succes !
En vooral ... heel veel plezier!

Yvonne Mooijman

Terug naar weblog persoonlijke ontwikkeling

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Yvonne,

leuke test.

Ik heb hem gedaan en ik kan beide kanten gemakkelijk laten veranderen van dansrichting.

Betekent dit dat ik een balans heb in mijn hersenhelften? Ikzelf weet nog niet veel van het verdere resultaat van deze test, maar het is alvast fijn.

Yvonne Mooijman zei

Hoi Anoniem,

Inderdaad, indien je in staat bent beide richtingen afwisselend te zien, geeft aan dat je beide hersenhelften regelmatig "inzet."

Leuk om eens te proberen wat het effect is als je een rekenreeks opsomt en wat er gebeurt als je begint te neuriën!

Het is zinvol om beide hersenhelften allebei voldoende te ontwikkelen!

Hartelijke groet,

Yvonne