donderdag 7 februari 2008

Hoogbegaafdheid, hoogsensitief gevoeligheid, autisme

Vanuit mijn ervaring met transformationele coaching met hoogbegaafden, hoog sensitief gevoeligheid en autistiform gedrag, zal ik meer over deze onderwerpen schrijven.
Mochten er mensen specifieke vragen in die richting hebben dan zal ik daar graag op aansluiten.Voor geinteresseerden verwijs ik ook graag naar mijn website www.yvonnemooijman.nl

Yvonne Mooijman


Terug naar weblog persoonlijke ontwikkeling

4 opmerkingen:

Anoniem zei

een specifieke vraag, mmmm, ik loop al een paar uur precies met dit thema over internet te struinen. Wat wil ik precies vragen.

Tsja misschien het aloude me minder alleen voelen, de vraag wat ik wil met mijn leven en hoe ik me minder ongelukkig en leeg ga voelen.

Ik vraag me ook af of mijn therapie me wel echt kan verder helpen (ik doe psychoanalyse), of ze me wel echt begrijpt met mijn gevoeligheid en hb, ik ben 19, maar ik blijf zo vastzitten, het moet toch sneller kunnen? En vooral minder eenzaam, ik zit op zeer actieve school, maar toch lukken de contacten me niet.

Yvonne Mooijman zei

Beste anoniem,

Dank je wel voor je reactie.
Ik heb gemerkt dat het voor veel hoogbegaafden belangrijk kan zijn een coach te treffen die dezelfde denktrend heeft. Je mentale capaciteiten kunnen als het ware je valkuil worden doordat je in staat bent het gesprek te gemakkelijk je eigen kant op te sturen, waardoor je alsnog niet de gewenste hulp krijgt.
Bovendien wordt niet door iedereen de combinatie van HB en gevoeligheid bemerkt, welke toch een specifieke benadering vraagt.
Mocht je belangstelling hebben dan kan je via mijn emailadres ymg@xs4all.nl contact met me opnemen, zodat ik je gerichter zal kunnen adviseren.
Ik hoop van je te horen. Met name de communicatie tav contacten met leeftijdgenoten is een belangrijk aspect wat ik persoonlijk altijd in de coaching verwerk.
Neem rustig even contact met me op, dan kunnen we mogelijk via een telefoongesprek het een en ander doorspreken, zodat je wat zicht krijgt op de mogelijkheden.
Ik neem aan dat je op de hoogte bent van www.mensa.nl
Hartelijke groet en dank je wel voor je vraag.

Yvonne

lies zei

hoogbegaafdheid en de moeilijkeheid van een gesprekstof.

Indien een gesprekstof overkomt als saai, eentonig, ik weet het al of ik moei me er niet mee al betrap ik ze op leugens: er is een oplossing om je door het geprek heen te sleuren.

In plaats van te letten op de gesprekstof, let op de sociale interacties die tussen de mensen gebeurt: hoe is hun houding, hoe reageren ze op bepaalde woorden: koppel woorden met lichaamsverhoudingen. Maak er een spel van waar je ook nog heel wat uit kan leren.

Yvonne Mooijman zei

Hallo Lies,

Dank je wel voor je reactie.
Met name de menselijke interacties maken een gesprek vaak heel interessant.
Dank je wel voor je aanvulling!

Groetjes

Yvonne