zaterdag 6 november 2010

5 tips bij depressiviteit

5 tips als eerste start bij depressiviteit.

1. Maak je rug recht en lang.

Zorg dat je als eerste je onderbewustzijn gaat beïnvloeden door fysiek je rug lang en recht te gaan maken. Fake alsof je loopt en zit “alsof je je goed voelt”. Je onderbewustzijn krijgt dan andere informatie waar het mee aan de gang gaat. Probeer dit regelmatig uit (uit gewoonte zal je lijf zich regelmatig weer krommen (kijk maar eens om je heen, iedereen die depressieve gevoelens heeft is gewend zijn rug te krommen). Blijf heel bewust faken dat je goed voelt (fake een glimlach!)Je zal merken dat er iets gebeurt in je gevoel door fysiek met rechte rug te lopen en zitten en ook als je een glimlach zal faken. Het gaat er om dat je je onderbewustzijn “voedt” met dingen waar het vooruitgang mee kan boeken en doorstroming van de energie door je fysieke lichaam is van het grootste belang. Je hoeft het niet te snappen (zonder dat doet het zijn werk ook wel!). Dit is één van de belangrijkste eerste stappen naar verandering en verbetering, zonder dat zal alles net zo moeizaam of moeizamer blijven verlopen en dat is waar je niet op zit te wachten. Besef dat jij de enige bent die dit ten uitvoer kan brengen! Ik kan het je alleen aangeven en suggereren uit te voeren. Tenslotte wil je je beter voelen dan nu, neem deze eerste stap!

2. Je manier van denken.

Het is van belang te beseffen dat je depressieve gevoelens vaak onbewust zelf in stand houdt door je manier van denken. Je gevoel is vaak een gevolg van de door jou gebruikte denkpatronen en dat is iets waar je je bewust van kan worden en er dan iets mee kan gaan doen. Gebleken is dat depressieve mensen vaak aangenomen hebben dat moeilijkheden langdurend zijn en positieve dingen zeer tijdelijk zijn. Meer positief ingestelde denkers vullen in dat moeilijkheden tijdelijk en te overkomen zijn en beschouwen positieve dingen als langduriger.. Ik bagatelliseer je situatie geenszins, ik tracht je enkele handvatten te geven waarmee je effect kan krijgen op je huidige situatie.

3. Kijk boven de horizon.

Zorg dat je boven de horizon kijkt! Als mensen in depressieve toestand zijn, krommen ze vaak hun rug en kijken beneden de horizon. Dit alles heeft effect op je onderbewustzijn en houdt de depressieve gevoelens in stand. De energie kan onvoldoende door je energielichaam stromen. Geef de zo broodnodige energie de kans door je lichaam te stromen door je blik boven de horizon te richten en je lichaam lang en je rug recht te maken.

4. Ga met je handen aan de gang.

Ga iets met je handen doen, de afwas, de tuin, of wat je maar kan verzinnen. Met je handen werken zorgt dat je je beter aard (wat dit dan ook moge zijn!).

5. Acupunctuurpuntjes in je oren masseren.

Besef dat emoties en gevoelens hele ijle dingen zijn die als het ware door je heen dienen te stromen (en niet vast dienen te gaan zitten!). In je oren zitten acupuctuurpuntjes (het harde kraakbeen knobbeltje middenin je oor, het hoge tussenschotje tussen het bovenste en onderste deel van je buitenste oorschelp).Masseer heel zacht tegelijkertijd deze puntjes met de toppen van je vingers. Doe dit zo vaak mogelijk! Het bevordert dat je twee hersenhelften weer beter samen gaan werken. Door dit zacht te masseren zal informatie die eerst in 1 hersenhelft bleef opgeslagen ook in de andere hersenhelft worden geregistreerd, waarna vast zitttende emoties losgelaten kunnen worden. Het is een effectieve manier om je lichaam de kans te geven uit de situatie te komen waarin je het gevoel kan hebben volkomen vast te zitten.

Besef dat door de energie in je lijf te blokkeren, positieve verbetering volkomen geblokkeerd kan worden. Vraag als je wilt je omgeving je attent te maken op de fysieke mogelijkheden door het hier met hen over te hebben. Je bent zelf de gene die het zal moeten uitvoeren, maar deze tips kunnen een eerste aanzet zijn om je energie weer toegang te geven tot je systeem.
Zolang die geblokkeerd blijft door een kromme lichaamshouding of twee hersenhelften die geblokkeerd blijven, zal je gevoel niet verbeteren.

Het lijken op het eerste gezicht ongewone tips, omdat ze voor de meesten onbekend zijn.

Uiteraard zal je je nog bewust moeten worden wat je zelf nog meer kunt doen, omdat vaak oude gewoontes en oude gedachtenpatronen je in deze toestand brachten.

Besef dat jouw onderbewustzijn geholpen kan worden om een eerste aanzet te geven naar een andere fysieke toestand. Je fysieke toestand heeft namelijk erg veel invloed, en je onderbewustzijn ook. Maak daar gebruik van.

Je kan twee dingen doen, cynisch dit alles opzij schuiven, het resultaat zal dan waarschijnlijk minstens hetzelfde blijven of verergeren.
Je kan deze tips een kans geven en ze gaan toepassen.

Het zijn eerste aanwijzingen die je kunt volgen om jezelf een kans te geven uit de diepste put in ieder geval dat stukje omhoog te klauteren dat nodig is om weer toegang te krijgen tot wat energie die je nodig zal hebben om verder te gaan.
Ondanks dat het lijkt dat je geen energie meer hebt, (ik heb zelf ooit zware whiplashklachten gehad waarbij ik absoluut het gevoel had totaal geen energie meer te hebben. Nadien bleek dat ik weer toegang kreeg tot de energie die ik nodig had. Het was niet zo dat ik geen energie had, ik had er tijdelijk geen toegang toe!).
Deze oefeningen zijn bedoeld om de (jouw) barrière die zorgt dat je geen toegang meer hebt tot altijd aanwezige energie (die op dit moment niet doorgelaten kan worden!) wordt verholpen.

Ik wens je succes met deze eerste aanzet!

Na deze eerste aanzet adviseer ik je om bewust te gaan werken aan je denkpatronen.
Wat wil ik hiermee zeggen?

Neem een kijkje op dit artikel waarin iemand voor mij beschreef wat er gebeurde toen hij met denkpatronen aan de gang ging.

Ik hou van je, je bent oke!

Yvonne Mooijman

Terug naar weblog persoonlijke ontwikkeling

Geen opmerkingen: