donderdag 4 december 2008

Niet lekker in je vel zitten?

..

Wat gebeurt er als je niet lekker in je vel zit?
En wat gebeurt er als je niet tijdig ingrijpt?

In eerste instantie zal de levensenergie langzamer gaan stromen.
Hierdoor zullen belangrijke organen minder doorstroming krijgen, waardoor doorstroming nog verder zal stagneren.
De bekende neerwaartse spiraal.
Vaak wordt dit in het beginstadium niet eens zo zeer herkend. Vaak als het proces iets verder gevorderd is gaat men in eerste instantie ervaren dat men "niet lekker in zijn vel zit".

Hoe langer dit proces voortgang vindt, hoe meer klachten zich op emotioneel en ook op fysiek niveau zich zullen gaan manifesteren.
Hoe dieper men "wegzakt", hoe trager de energie zal gaan stromen.

De oorsprong zit hem meestal erin dat men al enige tijd niet "zijn eigen weg bewandelt", zich teveel aanpast of voegt zonder zich voldoende bewust te zijn (geweest) van de diepere eigen behoeftes. Vaak zijn de eigen behoeften al langere tijd niet echt vervuld, of op bepaalde gebieden onvoldoende vervuld.

Een bepaald levenspatroon kan ingesleten zijn, wat lange tijd een bepaald comfort gevoel heeft opgeroepen, maar op het moment dat men zich niet meer echt ontwikkelt, geeft het lichaam vaak aan met klachten en onrustgevoelens dat er verandering noodzakelijk is.

Het lichaam fungeert dan vaak als signaalfunctie om aan te geven dat men zich weer verder heeft te ontwikkelen om weer een gezonde vervulling en invulling van zijn leven te verkrijgen.

Leer eens herkennen of je al langere tijd onvoldoende je werkelijke diepere behoeften heb gevoeld en ook werkelijk vervuld.
Leef jij je passie of leef je al langere tijd vanuit je welbekende comfort-zone?

Soms kan een nieuwe gebeurtenis je ineens bij je gevoel brengen en bewust maken van wat je werkelijk nodig hebt. Ga je tegen die stroom in hangen dan gaat de levensenergie stagneren en ontstaan klachten.

Meebewegen is van belang. Go with the flow wordt dat genoemd!

Verzet je je bewust of onbewust hier tegen dan wordt vaak het volgend patroon herkenbaar

Herken de weg van "de in oorsprong sprankelende energieke" persoon - "wat mat worden" - "zich niet helemaal lekker voelen" - "een echte baaldag hebben" - "een keer een dag ziek zijn" - "een verschrikkelijk humeur hebben" - "regelmatig zich niet lekker voelen"- " zich zorgen maken", "regelmatig ziekteverzuim" - "depressieve gevoelen" gedurende kortere periodes - conflictsituaties met jou als "spin in het web" in je directe privé of werksituaties - "langduriger ziekteverzuim" - " depressie" - "weinig levensvreugde" - "het missen van levensvreugde" - "het gaan missen van zingeving in het leven".

Door middel van bewustwording, wat via transformationele coaching in gang wordt gezet, wordt het proces van de neerwaartse spiraal doorbroken en weer richting "sprankelende authentieke persoon" gebracht.

Zoals je begrepen zult hebben is het van belang tijdig dit proces van de neerwaartse spiraal om te buigen.
Vaak zijn enkele gesprekken dan al voldoende om snel en effectief weer terug in de richting van de juiste energie te komen, waarin je leert herkennen welke natuur wetmatigheden van invloed zijn en hoe je "volgens je natuur" je beter in je vel kunt komen zitten.

Ik richt me in de coaching op kennisoverdracht en oorzakelijk inzicht hoe je het snelste weer in balans komt. Ben je ver weggezakt in je energie dan zal je ook iets meer tijd dienen te besteden om de weg terug weer te optimaliseren.
Leer de natuur wetmatigheden kennen en leer ze vóór je te laten werken.

Het leven is bedoeld om sprankelend te zijn, maar dat kan het pas worden als je zelf "met de levensstroom mee kan bewegen, en er niet er keihard tegenin blijft ploeteren."

Heb je vragen, bel me gerust op 0162 43 82 48 of op 06 333 22 430 om enig inzicht te krijgen in wat ik voor je kan betekenen om samen dit proces te keren.

Het is ook mogelijk om via e-coaching per skype of telefoon, en via workshops om inzicht te verkrijgen in je mogelijkheden.

Naast de emotionele componenten zijn ook de fysieke componenten van groot belang.

In mijn nieuwste artikel heb ik meer geschreven over: Ons interne milieu dat zo dient te zijn dat het een milieu vormt voor behoud van gezondheid in plaats van een mogelijke broedplaats voor ziekteverwekkers.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Mooijman


Terug naar weblog persoonlijke ontwikkeling

Geen opmerkingen: