woensdag 30 mei 2012

Go with the flow .... 4

vervolg    starten bij  Go with the flow 1   

Vanaf het moment dat je iemand tegen komt op je pad is dat altijd een verrijking.
Niemand loopt ooit een ander voor de voeten, zo “simpel is that”
Het wordt pas moeilijk als wij zelf gaan invullen dat dat wel zo is, alsof dingen onverenigbaar zijn, die on-verenigbaarheid zit alleen maar in ons denkpatroon vanuit onze angst en vanuit die angst filteren we iedere verenigbaarheid uit …...

Het werkelijke liefdevolle leven is overvloed, er is geen wezenlijk tekort.
Tekorten kweken we zelf vanuit onze angst te kort te komen en angst is waar vertrouwen nog gemist wordt nog niet herkend is geworden.

We willen dan alleen maar de voordelen uit alles hebben (onbedoeld ego-centrisch gedrag kan daaruit voortkomen) , we willen dan alleen de voordelen van de meerdere keuzes, zonder enig nadeel van welke keuze dan ook, een onrealistisch beeld van waaruit we onze eigen armoede scheppen, en dan heb ik het over "armoede-gevoel” en "gevoels-armoede" doordat we ons niet meer kunnen verbinden met de werkelijkheid, de realiteit dat alles voor- en nadelen kent die beiden in oorsprong eigenlijk neutraal zijn.

Gevolg is dan dat we geen onverdeelde aandacht meer kunnen schenken aan onszelf en anderen, waardoor we altijd onbewust te kort zullen doen. We zetten dus eigenlijk zelf het tekort neer in de wereld.

Het leven is in wezen liefdevolle overvloed. Onze angst te kort te komen, creëert in wezen dat we zelf te kort gaan ervaren en gaan we tekort doen aan onszelf en anderen doordat we niet meer onverdeeld aandacht kunnen geven. Als we naar ons wereldbeeld kijken en het verschil tussen arm en rijk, honger en overvloed aan eten, op de ene plek wordt voedsel doorgedraaid om individuele prijzen hoog te houden ten koste van altijd waardevol voedsel) waar op de andere kant van de wereld mensen sterven van de honger.

© Yvonne Mooijman


Vervolg ..... Go with the flow 5

Geen opmerkingen: