woensdag 30 mei 2012

Go with the flow ...... 2

vervolg:        starten bij  Go with the flow 1

Wij mensen hebben zo vaak de onhandige neiging om bij ieder keuze die we op ons levenspad maken,  ons NA onze keuze eenzijdig te gaan richten op enkel de positieve voordelen van een van de andere keuzes die we niet ingingen, waarbij we alle negatieve kanten van die keuze onbewust volkomen wegfilteren.

Wij beseffen onvoldoende dat iedere keuze, werkelijk ALTIJD iedere keuze zowel voordelen als nadelen heeft.

En eigenlijk zijn het niet eens voor en nadelen, maar allemaal neutrale dingen waar wij afhankelijk van onze kijk, soms positieve en negatieve gevoelswaarde aan hebben geven, welke daarmee de zaak enorm kunnen verwarren.

Op het moment dat we ons bewust worden dat elke keuze op een bepaald moment zijn voors en tegens heeft, kunnen we pas weer volop genieten in ons leven en ook gelukkig zijn ten tijde van de zogenaamde nadelen en zoals we uiteraard gelukkig zijn ten tijde van de voordelen. We zullen de “nadelen”die we bij iedere keuze hebben alleen maar per keuze in een andere vorm tegen komen, we kunnen dit héél prima "handelen" en daarmee kunnen we gelukkig zijn op heel ons pad naar A(Amsterdam) zonder energieverlies van onnodige overpeinzingen in wat we allemaal wel niet gemist zouden hebben als we voor B of C gekozen zouden hebben.

We verliezen onze levensvreugde met name door ons bezig te houden met alleen maar voordelen vast wensen te houden, terwijl als we dat doen we vaak alleen nog maar gericht blijven op “vermijden van nadelen”, waardoor we dan zo geobsedeerd worden dat we van geen elk voordeel onverdeeld kunnen genieten ….

Besef dat iedere keuze om onverdeelde aandacht vraagt, alleen vanuit onverdeelde aandacht kunnen we gelukkig zijn. Zoals ook iedere persoon van onverdeelde aandacht oprecht gelukkig blijkt te worden. Ooit wel eens een partner gehad die “vreemd ging”, ik prijs me gelukkig, maar ik ken de voorbeelden te over, omdat verdeelde aandacht zelfs geen werkelijke aandacht is, maar ontkenning van een situatie, van een persoon en diens waarde.

Maakt niet uit of je naar A, B of C wilt, (bovendien wij denken dat te kiezen, maar ook dat werd onbewust vaak ook nog eens door ons onderbewuste voor ons in gang gezet, het behelst eigenlijk alleen het proces wat we nadien voor onszelf in gang zetten.) Het onderbewuste reikt ons altijd nieuwe ervaringen aan die goed voor ons zijn.

© Yvonne Mooijman

Vervolg ... Go with the flow 3

Geen opmerkingen: