zaterdag 26 januari 2008

NEI Neuro Emotionele Integratie

Neuro Emotionele Integratie is een methode die ontwikkeld is door Roy Martina.
Roy Martina is een arts, die bereid is geweest zijn blik te verruimen naar kennis die er wereldwijd, met name in de oosterse wereld al reeds duizenden jaren aanwezig was.

NEI houdt zich bezig met ons energiesysteem, waar ik reeds eerder over schreef.

Door middel van een spiertest (duim en wijvinger die in een o-vorm gehouden wordt) kan uitgetest worden wat er met ons energiesysteem gebeurt.

Het werkt als een soort leugendetector.
Niet om ons op leugens te betrappen.
Zeker niet. Het test of ons "onbewuste" het met ons "bewuste" eens is.
En kijk, dat is nou erg praktisch om te weten.

Stel dat iemand een "presentatie" moet geven voor zijn werk, en hij ziet daar erg tegenop, dan kan dat heel vervelend en heel vermoeiend worden, we kunnen daar zelfs "ziek" van worden als we er maar voldoende hekel aan krijgen.

Het onderbewuste creeert vaak klachten, op den duur zelfs van fysieke aard, om maar van ons gedaan te krijgen dat we de onderliggende oorzaak gaan "opruimen / oplossen".

Ons onderbewuste is dus een zeer belangrijk onderdeel van ons energiesysteem.
Absoluut heel erg belangrijk om daar helder en duidelijk mee te communiceren.

Door de genoemde spiertest zijn we in staat die communitie aan te gaan.
Het gebeurt op een "gebruikersvriendelijke manier", waarbij in tegenstelling tot veel "oude methodes" niet oeverloos terug hoeft gegaan te worden naar "emotionele trauma's".

Het uitgangspunt is juist om bij voorkeur niet naar "moeilijke heftige periodes terug te hoeven gaan, maar juist over die periodes heen, naar de oorspong, daar waar de oorzaak lag". En dat is vaak juist een simpele gebeurtenis, die met niet al te veel inspanning gemakkelijker te "neutaliseren en op te lossen valt".

Belangrijk in dit geheel.... er wordt oorzakelijk opgelost... en op een gebruikersvriendelijke manier.... waar vaak door middel van humor en inzicht... afstand genomen kan worden van klachten, klachten die losgelaten blijken te kunnen worden, omdat de klacht zijn signaalfunctie miet meer hoeft te fungeren, omdat het onderliggende werd opgelost... en het signaal, de klacht kan losgelaten worden.



Yvonne Mooijman


Terug naar weblog persoonlijke ontwikkeling

Geen opmerkingen: