maandag 5 september 2011

Forgiveness .... there is no futute in the past ...



Forgiveness ... vergeven ... een van de moeilijkste dingen in het leven en met de meeste opbrengst voor je toekomst ....

In mijn praktijk is dat één van de facetten waar de meeste weerstand tegen is.

We bouwen onze toekomst vaak op basis van ons verleden.
En in dat verleden zijn vaak dingen gebeurd die onverteerbaar leken en lijken.

Het meeste wat echt verteert ... is je eigen lijf, indien je het blijft voeden met de negatieve effecten van je gevoelens ten aanzien van je verleden.

Emoties als boosheid, teleurstelling, frustratie (= hopen op een beter verleden), depressie, opgekropte emoties, kwaadheid, woede, razernij, wrok, jaloers, gespannen, razend, onmacht, afgewezen, ergernis, onderdrukte boosheid, verbittering, beschuldiging, slachtoffergevoelens, agressie, prikkelbaar, niet kunnen loslaten, niet kunnen vergeven, zijn allen emoties die met name ons eigen systeem nog eens heel veel extra belast.

Waar andere emoties nog wel eens hun weg naar buiten blijken te kunnen vinden vreten deze emoties je eigen systeem als het ware volkomen op.

Het is vechten tegen je eigen emoties, een uitputtingsslag die zijn weerga niet kent!

Je hebt alle redenen om al deze emoties te mogen hebben, ze zijn ook een heel logisch en heel wezenlijk, een wezenlijk onderdeel in een verwerkingsproces, ze mogen er zijn!

Op den duur kunnen we onszelf blijven voeden met deze emoties, we hebben ook een keus, om een andere manier met onszelf om te gaan die ons systeem wat meer in vrede en meer in balans met onszelf brengt.

Een zware klus, dit proces is ook één van de zwaarste klussen waar mensen voor komen te staan.
Maar het is mogelijk, het zit in je en je kan dat tot bloei laten komen in je.

Zoals in bovenstaande Youtube beschreven staat: " There is no future in the past .."

Hoe zwaar en hoe moeilijk de gebeurtenissen zijn geweest en hoe zwaar en hoe ernstig de consequenties zullen zijn voor je in het heden en de toekomst, jouw toekomst kan je verlichten door het verleden los te kunnen laten, vergeven doe je niet voor de ander, vergeving geeft rust en licht en nieuwe balans in jezelf, het is het geschenk wat alleen jij jezelf kan geven.En je bent er toe in staat, dat verzeker ik je.

De tranen van woede, onmacht en haat die heb ik zien ombuigen naar weer rust en weer hernieuwde energie, die bruikbaar is voor je toekomst en die je hard nodig zal hebben om die op te bouwen.

Ik wens je nieuwe rust in jezelf.

Ik zal binnenkort enige misverstanden over het begrip vergeving toelichten.
Zo is vergeving nooit goedpraten wat er gebeurd is (dit is 1 van de weerstanden die mensen verhard doet besluiten om aan vergeving nooit te beginnen)

Bouw je toekomst alsjeblieft niet op haat boosheid of wrok, die emoties hebben een trillingsgetal waarop geen rust gebouwd kan worden !

Ik wens je veel sterkte...

Yvonne Mooijman

Geen opmerkingen: