maandag 3 december 2012

Hier kan vrijwel niets tegenop!


Vandaag een verjongingskuur ondergaan van minstens twee jaar!

Mijn kleinzoon van iets meer dan twee jaar was fanatiek bezig zijn oma mee te tronen in zijn enthousiasme en dat is hem echt helemaal gelukt.
“In de kreukels liggen” was zijn motto, een spel wat hij sinds enige tijd met zijn pappa speelt.

Pappa plat met zijn rug op de grond en mijn kleinzoon op gepaste afstand in een spurt-houding, waarschuwend dat hij er aan komt.

Ga maar liggen zegt hij ...
Zijn moeder waarschuwt mij nog wel (met ingehouden lach, die wist wat er komen ging!) vooral flitsend en alert te blijven reageren want hij komt als een speer op je af en dendert dan met een weergaloos enthousiasme bovenop je en stort zich in je armen om zich vervolgens helemaal over te geven aan een intense omarming, handjes om je nek en knuffelen maar!

Je moet hem dan wel vooraf halverwege zijn sprong uit de lucht geplukt hebben waarbij zijn gezicht een enthousiaste rode blos krijgt.

Oma's rug idem! En flitsend dat oma werd vandaag, binnen een paar minuten zo flitsend als ze in tijden niet geweest was.

Ter compensatie werd er nadien driftig samen getekend, ondertussen beheerde hij ook nog even tussendoor de I-phone van zijn moeder en beheerste hij in enkele minuten de bediening van mijn foto-apparaat. (Oma is nog net als vroeger, ... zelf verzot op alles wat technische apparatuur is kan ze het nog steeds niet laten kinderen allerlei apparaten spontaan zelf te laten "ontdekken"!)

Zijn vingers zijn razendsnel en al snel ging hij foto's van de kamer en zijn familie maken, eerst stoelpoten, tafelpoten, voeten en benen, want zo'n toestel wijst al gauw naar beneden als je je loopt te bedenken hoe dat gaat maar al spoedig heeft hij door hoe hij door het scherm kan richten op beelden die zijn interesse hebben. En dan gewoon ... knippen maar en dat laatste "had hij heel snel in de vingers".

Het stoeltje met zijn baby-broertje stond helaas op een hoogte waarbij hij alleen de volledige zijkant van het zitje in beeld kreeg met van zijn broertje alleen zijn buiten het zitje uitstekend voetje in beeld kreeg. De intentie om hem op beeld vast te leggen was aanwezig en zijn enthousiasme was denderend!

Een uiterst verfrissend verjongings-kuurtje vandaag!

© Yvonne Mooijman


 Naar alle artikelen van  weblog persoonlijke ontwikkeling 

Geen opmerkingen: