donderdag 29 november 2012

Blijk je zómaar ineens in verbinding te zijn!

..

Door met onze aandacht naar "binnen" te gaan,
door werkelijk naar ons gevoel te gaan,
komen we vanzelf in aanraking / verbinding met onze diepste bron,
onze diepste "wijs-heid"
de "bron" die "waar" maakt wat zich "buiten" lijkt af te spelen.
Het doet ons weer "voelen" wie we zijn.

.. 


Een aangrijpend plaatje wat prachtig laat zien dat door met je aandacht naar "binnen te gaan" je pas werkelijk uiting kan geven aan "wie je bent".

Vanuit "jezelf" sta je in verbinding met je diepste wijsheid, je bron, je waarheid, je creativiteit, je authenticiteit.

"Jezelf" is voor mij: "wie je in oorsprong bent nog zonder oordeel, nog zonder aannames, los van alle door anderen aangeleerde "wetten/regels, regels die vaak niet meer doelmatig zijn, hun tijd reeds ver achter zich hebben gelaten.

Voor volwassenen is het vaak "weer terug gaan vóór / voorbij het oordeel", naar het moment nog vóór we tot oordeel overgingen, het moment waarop we nog in staat waren "te zijn" zonder oordeel of veroordeling. 

Bewustzijn is ... de geconditioneerde / aangeleerde verwachtingen vanuit het verleden terug in de tijd voorbij gaan, zonder schuld, zonder schroom, en weer teruggaan naar het moment van waarnemen wat we waarnemen door ons "voelen", onze tastzin,  wat we zo afgeleerd hebben.

Puur waarnemen is (nog) zonder oordeel! Voelen is (nog) zonder oordeel!
Pas na het waarnemen en voelen, hebben we aangeleerd er over te gaan denken en er onze aannames en oordelen over los te laten, hetgeen onze beperkingen creëerde, we legden en lieten ons gedrags-regels opleggen die ons soms al lang niet meer ondersteunen, vaak cultureel bepaald werden, maar daarmee niet per definitie het leven definieerden.

Emoties worden vaak verward met "voelen" en "gevoelens".
Emoties komen pas na het waarnemen en na de gevoelens nadat we ons oordeel er over heen gelegd hebben, het zijn resultanten van gevoelens die overweldigd zijn geworden door een oordeel.

Dergelijke gevoelens verweven van oordeel / afkeuring houden ons helaas verre van onze bron!

Dit kind kan intens zichzelf zijn omdat hij zijn muziek weet te maken, zonder er een oordeel over te geven, hij geniet, is zichzelf, is zijn bron. Zou hij "kritisch / oordelend hebben moeten gaan luisteren" dan verloor hij per onmiddellijk zijn aangeboren mogelijkheden tot zelf-expressie!

Vrij zijn is zelf-expressie, het puur in jezelf waarnemen / voelen / authentiek zijn en van daaruit ervaren / voelen hoe het leven ons in flow weer meevoert op zijn weg ....

Werkelijk in onszelf weer durven voelen en voelen wie wij werkelijk zijn, om van daaruit vrij in ons gevoel / los van enige schroom, onze eigen weg weer te kunnen vervolgen ...

Ga het leven aan, zoals deze kleine man nog doet ...

Diep van binnen "weet" je, "kan" je, "voel" je, je hoeft geen "keuzes" te maken, die worden door je Ziel voor je gemaakt,  je "doet" (als je zonder oordeel bent) als van nature wat goed is voor je Ziel,  je komt in de flow en "doet" wie je werkelijk "bent" .....

Het is de plek waar "gelukzaligheid" plaats vindt, het wordt ook wel "Ziels-gelukkig-zijn" genoemd.

Zie ook Firework.

© Yvonne Mooijman


Naar alle artikelen van  weblog persoonlijke ontwikkeling 

Geen opmerkingen: