zaterdag 23 juni 2012

Voeding en de voedings-industrie



Als consument zouden we invloed dienen te hebben op wat we voorgeschoteld krijgen vanuit de voedingsindustrie. De klant is koning, behalve als de koning zijn mond houdt en aanneemt dat wat hij voorgeschoteld krijgt is wat hij nodig heeft.

Helaas is het zo dat de voedingsindustrie zich voornamelijk bezig houdt het het vooral langer houdbaar zijn van producten in plaats van de gezondheid van ons als consument als prioriteit te stellen.

Door natuurlijk voedsel te bewerken, er van alles aan toe te voegen aan E-nummers, suikers, smaakversterkers, additieven, wat onze gezondheid juist niet bevordert maar vaak ondermijnt doordat het de opname van zuurstof (het meest elementaire wat we als mens nodig hebben) juist onmogelijk maakt.

Vers voedsel wat zuurstof bevat (onze noodzaak om gezond te kunnen leven) wordt ontdaan van de zuurstof om het voedsel alleen maar langer houdbaar te maken. Wat er op de etiketten staat is voor ons als leek niet meer na te gaan, mede doordat door splitsing van termen en namen men alles "lijkend" onder "aanvaardbare normen kan krijgen".

Er wordt aan ons eten hoeveelheden suikers en andere stoffen toegevoegd die alle perken te buiten gaan.
We zouden als consument duidelijker dienen aan te geven dat we onze gezondheid als prioriteit willen, en inspraak. Niet de macht van de industrie maar onze gezondheid zou dienen te prevaleren.

Kinderen worden volgestopt/"opgevoed" met suikers kleurstoffen en smaakversterkers. Scholen maken winst op automaten met snoep, frisdranken, en "voeden zo op" tot een zeer ongezonde jeugd, waarin we ons verbazen dat agressie de boventoon gaat voeren.

Wij als volwassen zijn verantwoordelijk voor de opgroeiende jeugd !!!!
Onze consumptiemaatschappij, waarbij "winst" de boventoon voert boven gezondheid, creëert een maatschappij waarbij de kosten van de "gezondheidszorg te pan uit rijzen."

We zullen naar de oorzaak van de problemen dienen te kijken.
Onze grond is verarmd en uitgeput door de roofbouw die gepleegd is door zo veel mogelijk te willen bereiken in zo weinig mogelijk tijd.
In de land en veeteelt worden belangen als een gezond product al lang niet meer als prioriteit gezien.

Dieren worden volgespoten met antibiotica en medicatie die onze gezondheid niet bevorderen, en wij krijgen vlees en andere producten voorgeschoteld die bol staan van de chemicaliën om ze er vooral maar mooi uit te laten zien want dat verkoopt zo veel beter ...

Kunstmest en chemicaliën zijn paste prik, en de voeding kan niet meer de bouwstoffen hebben die we in oorsprong nodig hebben.

Kortom ... we mogen ons met zijn allen (WIJ ieder .. ZIJN de maatschappij!!) onze mond wel eens open doen in wat wij verlangen, nodig hebben.

Er zijn inmiddels voldoende middelen waarin wij onze stem minstens kunnen uiten.
Te lang heeft de grote meerderheid zich onmachtig gevoeld, terwijl we als meerderheid juist de kracht in ons hebben onze stem te laten weerklinken .....

Als we onze stem weer laten horen, pas dan zullen we met zijn allen voldoende bewust kunnen worden dat we veel krachtiger zijn JUIST als grote massa.

Niet de industrie zal kunnen blijven bepalen .... als wij onze stem laten horen ... zal dat van invloed zijn ...

Zie het bovenstaande TED filmpje van Jamie Oliver, zie het artikel over het boek over kanker, zie het artikel over het boek censuur van de Hongaarse arts die beschrijft hoe de rol van de farmacie en de politiek in dit geheel van onze maatschappij werkte.



Voel je als eenling niet onmachtig, we zijn namelijk niet onmachtig. We maakten ons voor ons gevoel onmachtig maar lieten juist daardoor ontstaan wat er is ontstaan, een maatschappij waarin geld voor enkelingen belangrijker werd dan de gezondheid voor velen.

Het wordt tijd dat we onze kracht en gezondheid weer hervinden. Die hervinden we in ons eigen geluid! Ons eigen stemgeluid, ongeacht of dit via praten of schrijven of door welke actie of reactie dan ook gebeurt.

Wees krachtig, wordt je bewust !

Hulde aan Jamie Oliver, die zo krachtig weet te verwoorden wat hij vindt en die de actie onderneemt om zijn geloof in weer gezonde en natuurlijke voeding weer overbrengt aan mensen.

DAT is wat bewustwording doet ...!

Yvonne Mooijman

Geen opmerkingen: