Je zit niet lekker in je vel en zoekt een oplossing.
Soms doe je op de vreemdste en meest onverwachte plaatsen inzicht op:
Soms doe je op de vreemdste en meest onverwachte plaatsen inzicht op:
Jaren geleden was ik eens op een open
dag bij het regionale waterzuiveringsbedrijf.
We hadden een excursie door een bepaald
natuurgebied wat een aantal jaren eerder onder water was gezet.
Wat mij het meest is bijgebleven was
een opmerking tijdens die excursie dat er ineens planten gingen
groeien waarvan de zaden al duizenden jaren in de grond bleken te
hebben gezeten, die nu ineens, omdat er voor die planten de juiste
voorwaarden waren, ze ineens bleken te kunnen ontkiemen. Duizenden
jaren hadden ze dus hun potentie om te kunnen ontwikkelen niet aan
kunnen spreken, dat was fascinerend om te horen! Ik kon het als het
ware voor me zien, die zaden in de grond die er wel waren maar niets
uit konden richten!
Het milieu bepaalt wat zich ontwikkelt.
Voorheen leefden er andere planten die
nu niet meer konden overleven.
Het werd mij ineens zichtbaar hoe
belangrijk “voorwaarden om tot ontwikkeling te kunnen komen” zijn.
Tijdens mijn opleiding heeft me dat ook
altijd gefascineerd.
Voordien was ik er eigenlijk niet zo
mee bezig.
Een jaar of dertig geleden heb ik een
periode gehad waarin ik volledig uitgeteld was, geen energie,
voortdurend uitgeput, ik zat niet lekker in mijn vel en dat was nog maar zeer zwak uitgedrukt! Ik was uitgeput!.
Ik heb me door de hele medische mallemolen
binnenstebuiten laten keren om uiteindelijk door de huisarts
gefeliciteerd te worden met het feit dat ik niets mankeerde.
Alleraardigst natuurlijk, ik mocht de
man als persoon graag, maar ik schoot er niets mee op.
Tot... ik in een blad een artikel las
over candida, (een schimmel die zich in een bepaalde verzuurde
omgeving zeer prettig thuis voelt en zich daar geweldig
vermenigvuldigt). In het artikel werden de symptomen beschreven en
ineens wist ik wat er gaande was in mij.
Achteraf bleek, dat ik door gebruik van
antibiotica mijn darmflora ernstig naar de maan had weten te helpen
waardoor er bepaalde bacteriën waren gaan overheersen terwijl andere
bacteriën die er werkelijk thuis hoorden waren verdwenen.
Er was dus een milieu, een
voedingsbodem ontstaan waarin zich ineens heel andere dingen
ontwikkelden, er was dus een zeer ongunstig milieu (voor mij en mijn
gezondheid) ontstaan.
Doordat dit milieu was ontstaan en
bepaalde voor mijn gezondheid ongezonde schimmels zich overmatig
konden ontwikkelen, ging er een enorme behoefte aan suiker ontstaan,
suiker is een geweldige voedingsbodem voor de candida-schimmel.
Raar genoeg merk je van die schimmel op
zich soms weinig, tot niets, ik had geen enkele aanwijzing die mij op
het idee van een schimmel brachten.
Pas toen ik het artikel las met de
gevolgen voor de “drager” van de schimmel met de enorme
uitputtingsverschijnselen, toen ineens was het me helder.
Rond die tijd was er nog nauwelijks
iets bekend over candida, en gelukkig was ik eigenwijs genoeg om mijn
weg te vinden binnen het alternatieve circuit, waardoor ik na geruime
tijd vrij was van die schimmel, het kostte namelijk nogal wat om dat
weer in balans te krijgen.
Sindsdien ben ik me bewuster dat we als
persoon dus een milieu kunnen zijn voor gezondheid en ook voor gebrek
aan gezondheid. Dat is wat vaak ziekte of "je niet lekker in je vel voelen" wordt genoemd!
Door alles wat je dus inneemt, of het
nu voeding, water, frisdrank medicijnen, luchtvervuiling, of wat dan
ook is, beïnvloed je dus je eigen milieu.
Ik heb dus letterlijk aan den lijve
ondervonden wat dat betekent!
Het heeft me zeker een jaar of twee
gekost waarin ik al mijn energie kwijt bleek en ik met een nodige
portie eigenwijsheid uiteindelijk mijn eigen gezondheid hervond.
Wat is nou dat milieu in ons dan?
Nou wat gebeurt er als je in je vingers
prikt.
Er stroomt bloed uit.
Als je wel eens bloed hebt laten
prikken dan kan het zijn dat je een uitslag hebt gekregen over je
bloedwaarden. Allerlei afwijkingen ten opzichte van normaal-waarden
zijn via bloedonderzoek te vinden.
Daarnaast heb je urine, urine wordt ook
vaak onderzocht.
In de urine kan je bijvoorbeeld goed
herkennen hoe het met de ph-waarde ervan staat.
Er zijn van die ph-urine teststripjes
waarmee je zelf je urine makkelijk kunt testen.
Ik heb het ooit op een cursus
meegemaakt waarbij bleek dat vrijwel iedereen al een te zuur milieu
heeft. 7,4 is een neutrale waarde, een gezond milieu.
Lager dan 7,4 is een te zure omgeving,
boven de 7,4 wordt alkalisch genoemd.
In die te zure omgeving kunnen
schimmels, bacteriën en parasieten geweldig gedijen.
Dat is dus een omgeving die dus voor
ons persoonlijk zeer ongezond is.
In de emotionele therapie blijkt
bijvoorbeeld ook dat bij bepaalde emotionele staten onze frequentie
daalt tot een niveau, een milieu wat juist schimmels, bacteriën of
parasieten aantrekkelijk is.
Op het diepste niveau kom je op
frequentie niveau uit en vandaar uit is dit ook heel goed uit te
leggen. Ik hou het hier even voor de helderheid op een zuur of
alkalisch milieu.
Het is dus van belang te beseffen dat
we ons eigen milieu bepalen door wat we in ons opnemen, via dranken,
voeding, water, medicijnen, zuurstof, maar ook emotioneel bij ons
binnen laten komen.
Zuurstof is zeer belangrijk.
Zonder eten kunnen we nog enige tijd,
soms zelfs weken, zonder water is dat al een heel stuk minder in
tijd, daar moet je al in dagen gaan denken, en zonder zuurstof is het
al gauw einde oefening, dat wordt minuten werk als het al geen
seconden werk wordt!
Zonder zuurstof sterven we, in de
plantenwereld wordt dat afsterven genoemd, we zien daar het blad
uitdrogen, verschrompelen om vervolgens letterlijk het leven te laten
voor wat het was.
Zuurstof is voor ons het meest
elementaire. Onze hersenen een paar minuten zonder voldoende zuurstof
is funest.
Water blijkt een zeer belangrijk
transportmiddel te zijn om eventuele afvalstoffen die we via voeding
of andere factoren hebben binnen gekregen af te voeren zodat we het
milieu van binnen zo goed en gezond mogelijk houden.
Naast water, voeding en andere
uitwendige milieufactoren zoals luchtvervuiling, voedselvervuiling
via pesticiden, watervervuiling door middel van toevoeging van
chloor, worden wij ook beïnvloed door onze emotionele staat. Emoties
kunnen ons milieu behoorlijk uit balans halen. Bij emotionele
coaching raad ik iemand dan ook altijd aan veel water te drinken om
ook de emotionele afvalstoffen die loskomen sneller te kunnen
afvoeren.
Bij stagnatie of onvoldoende afvoer van
afvalstoffen kan bijvoorbeeld hoofdpijn ontstaan.
Het hoeft zich niet altijd onmiddellijk
fysiek te uiten in fysieke klachten.
Je milieu kan intern behoorlijk
ongezond zijn zonder daar werkelijk besef van te hebben. Dat wil
echter niet zeggen dat er al niet van alles gebeurt van binnen.
Neem ernstige ziekten als hart- en
vaatziekten en bijvoorbeeld kanker, zijn ziektes die zich in een zure
omgeving, waarin onvoldoende zuurstof in het systeem aanwezig is
ontstaan.
Soms worden deze ziektes pas in een
allerlaatste stadium ontdekt, die zijn niet van maandag op dinsdag
ontstaan, dat is een proces van soms jaren ontwikkeld in een te zuur
milieu.
Die excursie in Waardenburg waar dat
grondgebied ineens een ander milieu kreeg, bleken dus kiemen die er
al jaren zaten ineens tot ontwikkeling te kunnen komen die voorheen
geen kans hadden om te ontwikkelen.
Die ervaring was voor mij een
eye-opener!
Afhankelijk van wat je er wil laten
opbloeien zal je daar dus het juiste milieu voor moeten aandragen!
Ineens begreep ik die periode met die
candida en die uitputtingsverschijnselen en die periode erna waarin
ik weer gezond was en energiek!
Ik heb mijn milieu veranderd waardoor
ik weer een voedingsbodem voor mijn eigen gezondheid creëerde.
Sindsdien ben ik me bewust dat er
überhaupt een mogelijkheid is om je bewust te zijn van je eigen
energie, me bewust te zijn dat je niet energiek voelen een uiting kan
zijn van onbalans of ziekte en wat het kan betekenen een ongezonde
voedingsbodem te zijn, een voedingsbodem te kunnen zijn van het
ontstaan van ziektes.
Veel wordt er op het gebied van voeding
gedaan.
We eten, het eten dient ons de
bouwstoffen te bieden voor een gezond lichaam en wat er na gebruik
niet meer nuttig is wordt als afvalstoffen via urine en ontlasting
uitgescheiden.
Onze stofwisseling is nodig om de
opname van de voedingsstoffen goed op te nemen en te kunnen verwerken
en tevens de afgifte te bewerkstelligen van de afvalstoffen.
Afvalstoffen die te lang in ons lichaam
blijven werken als gifstoffen.
Een goede dagelijkse stoelgang is erg
belangrijk.
Water is het belangrijkste element als
vervoermiddel voor het afvoeren van gifstoffen van onze
stofwisseling.
Vaak wordt gedacht dat als we maar
voldoende drinken dat we dan voldoende afvoeren.
Veel mensen drinken koffie, thee,
frisdranken, energy dranken (Tegenwoordig is het een hype onder de jeugd om zogenaamd "gezonde"
energy-drankjes te drinken, vooral als ze sporten, drankjes die echter
bol staan van de coffeïne en suikers en allerminst gezond blijken!), bier, alcohol, eten vloeibaar voedsel
zoals soep en menen dan dat ze gezond bezig zijn en voldoende vocht binnen krijgen.
Voor vervoer van afvalstoffen hebben we
zuiver water nodig en voldoende zuurstof in ons systeem.
Dat zuurstof is een belangrijk element
wat heel over het hoofd gezien wordt en vaak vergeten wordt!
Zuurstof oa. zit in de lucht en
zuurstof zit in water.
Onze lucht is helaas behoorlijk
vervuild en het water wordt gezuiverd maar er wordt weer chloor aan
toegevoegd en water wordt gerecycled uit afvalwater waarin vaak
pesticiden en afvalstoffen van medicijnen zitten. Via de landbouw en
veeteelt worden helaas veel middelen gebruikt die niet zozeer in het
belang van onze gezondheid worden gebruikt als wel om te zorgen dat
producten er mooier uitzien, langer houdbaar zijn (dus
zuurstofonttrekking!) en vanuit de landbouw en veeteelt wordt hun
water afgevoerd in sloten die uiteindelijk als afvalwater weer
gereinigd wordt.
Nou wil ik niet ontmoedigen. Op veel
dingen zullen ze niet direct invloed uit kunnen oefenen, de
fabrikanten hebben vaak hun eigen belang en heeft niet altijd onze
gezondheid hun hoogste prioriteit, we hebben wel degelijk op een
aantal dingen wel invloed en daar wil ik me op richten!
Ik ga niet ontkennen dat ons voedsel
niet meer de benodigde bouwstoffen oplevert die het vroeger nog in
zich droeg, toen er nog niet via lamplicht ipv de zon gekweekt werd
en toen een appel er nog uit mocht zien zoals de natuur hem liet
groeien, terwijl nu met allerlei pesticiden gespoten wordt om toch
maar geen rupsje nog toe te laten bij een appeltje!
Vlees wat geen antibiotica in zich
herbergt en kip zonder bacteriën, kortom het wordt zoeken om gezond
te kunnen blijven en ondertussen verbazen we ons nog steeds dat
kanker en andere “welvaartsziekten” doodsoorzaak nummer 1,2,3 enz.
zijn.
Reeds begin 1900 waren er al
onderzoeken waarin het levensbelang van voldoende zuurstof aangetoond
werd en de relatie met het ontbreken daarvan tov van het ontstaan van
allerlei ziekten.
Brian Peskin schrijft in zijn pas
uitgekomen boek over Dr Warburg, arts en biochemicus die uitgebreid
wetenschappelijk onderzoek verrichtte en in 1910 al het belang van
zuurstof aantoonde in de strijd tegen kanker.
Ons lichaam is altijd een zichzelf
genezend fenomeen geweest, wat zichzelf echter nauwelijks meer kan
herstellen als het milieu ongezond is!
Zoals ik eerder al zei, we kunnen ons
laten weerhouden door te zeggen dat we nergens meer invloed op
hebben, we hebben echter invloed!
We kunnen onze aandacht richten, en
alles wat aandacht heeft groeit!
Indien we onze aandacht richten op waar
we geen of onvoldoende directe invloed op kunnen uitoefenen, dan
zullen we in de apathie verzanden.
Van belang onze aandacht te richten op
dat waar we wel invloed op hebben.
Van belang ons niet afhankelijk te
maken en over te leveren aan de grote massa, maar ons hart te blijven
volgen en onze natuur!
Wat hebben we dus nodig en hoe kunnen
we dat zo goed mogelijk realiseren binnen mogelijke beperkingen door
milieuvervuiling, inclusief onze mentale milieu en ons
omgevingsmilieu.
Laten we ons richten op de
belangrijkste elementen, zuurstof en water.
Laten we ons even richten op het
managen van ons eigen energie-systeem waarvoor we die zuurstof en
zuiver water nodig hebben als vervoerder.
Persoonlijk ben ik enorm geïnspireerd
door de kennis van Dr. Otto Warburg.
Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar zo
zuiver mogelijk water wat de elementen in zich had die konden voldoen
aan de voorwaarden zoals ik die hierboven beschreef, zuurstof,
voldoende basisch milieu en geschikt als middel om
optimale opname te bevorderen van de bouwstoffen en het voldoenden
kunnen afvoeren van afvalstoffen.
In workshops ga ik dieper op deze
informatie in en geef ik uiterst praktische en makkelijk toepasbare
oplossingen.
2 opmerkingen:
Petra Prins zei...
Yvonne, wat mooi dat je hier aandacht aan besteedt. Ik lees zelf veel over deze onderwerpen en ben ervan overtuigd dat stress en slechte voeding de grootste bedreigingen voor de gezondheid zijn. Ik was op de hoogte van de boeken en ben zeker van plan ze binnenkort te gaan lezen.
We zijn ver verwijderd van wat goed voor ons is, vertrouwen blindelings op wat de overheid ons voorspiegelt uit commerciële overwegingen. Torenhoge gezondheidskosten zijn het gevolg... Gelukkig is er een grote beweging gaande die het tij probeert te keren. Wat goed dat je onderdeel van deze beweging bent!
Dag Yvonne, leuk je gisteren weer te hebben ontmoet.
Lezend in je blog en de waterliefde proevend, leek het me aardig je te vertellen dat het water wordt meegevoerd door de kometen. Zo'n 50 % van het water op aarde is ouder dan onze zon.. Kometen leverden dat water af, doch droegen het al heel erg lang mee in hun tocht door het heelal.. ( die staart die we soms zien is van ijs en puin).
grt, Ad
Een reactie posten