zaterdag 12 december 2015

Groei en bloei ....

Stel je voor .....


.. .. Je hebt bij de wedstrijd “Groei en Bloei” de volgende prijs gewonnen:

Elke morgen worden je 86.400 zaadjes gegeven en het spel heeft slechts een paar simpele regels.

Je zult de spelregels snel leren kennen door op te letten hoe het anderen lukt om tot succesvolle bloei te komen, zaaien kan iedereen wel.
Je krijgt slechts een beknopte handleiding op papier.

De eerste regel is: Zorg op de plek te zijn met de juiste voedingsbodem voor groei en bloei.

Het zaad is bedoeld om die dag uit te zaaien want de kiemkracht gaat per onmiddellijk na 24 uur verloren en richt daarna door "rot" de nodige schade aan.

De meeste schade wordt bij "rot" aangericht vanuit de wetenschap dat er geen bloei zal volgen. Dat wordt in de volksmond frustratie genoemd.

Ieder gebruikt zaadje zal spontaan ontkiemen, dat leert je beseffen dat zowel groei als bloei een volkomen normaal natuurlijk proces is.

Het zaad zal dus alleen tot bloei komen als jij op de juiste plaats bent met de juiste voedingsbodem voor groei en bloei.

Meer hoef je niet te doen.

Je gevoel is je kompas, desnoods blijf je er als een magneet naar toe "getrokken" worden, als je niet op je kompas vertrouwde!

Op de juiste plaats komen de kiemplantjes volautomatisch tot bloei, dat zal je nooit moeite kosten.
Alles wat je niet op de juiste plaats plant en dus niet de juiste voedingsbodem heeft, verdort of gaat langzaam dood. Je dient die plekken schoon te maken en te ontdoen van de verdorde blaadjes.

Elke morgen als u wakker wordt, liggen er opnieuw 86.400 zaadjes voor de komende dag voor u klaar.
Bloei volgt automatisch bij de juiste voorwaarden.
Het kost je dan geen enkele moeite, de natuur regelt zichzelf.

De tweede regel is:  Richt je aandacht alleen op het resultaat: prachtige en overvloedige bloei.

De zaadhandelaar kan het spel zonder waarschuwing beëindigen. Op elk moment kunt u zeggen; het is voorbij, het spel is uit. U kunt het akkoord sluiten, en er komen geen nieuwe zaadjes meer.

Wat zou jij doen? Zou je alles daar laten bloeien waar je wil en laat jij zodoende een overweldigende prachtige bloementuin in de natuur achter, zoals de bedoeling van de natuur was?

Zaai je stiekem alleen en uit het zicht in je eigen achtertuin of zaai je ook bij alle andere mensen waar je van houdt en maak je de hele wereld automatisch en zonder moeite voor iedereen mooier?

In ieder geval zou je proberen alle plantjes daar te laten bloeien, waar jij zo goed mogelijk van de bloei van je eigen planten kan genieten, of niet? Weet je, dit spel is de realiteit.

Ieder van ons heeft zo een zaadbank. We zien het gewoon niet, want de bank is de tijd, jou tijd!
Elke ochtend, als we wakker worden, krijgen we 86.400 seconden aan leven, om de dag mee te besteden en als we 's avonds in slaap vallen, zal ons de rest van de tijd niet meer gecrediteerd zijn.

We zullen chronische teleurstelling oplopen als we de natuur-wetmatigheden niet op volgen.  Als we zaden verspillen door niet op voedzame bodem te vertoeven, zal ons dat frustreren omdat we weten dat bloei de doelstelling was.

Alles wat we op deze dag niet gezaaid hebben, werkt tegen ons en levert ons helaas gebrek aan energie op. We dienen voor de juiste voedzame bodem te zorgen.

Vandaag is het weer de eerste dag van de rest van je leven, een dag met de potentie van overvloedige bloei.

Gisteren is verstreken.  Elke ochtend begint de zaadbank zich opnieuw te vullen. Hou rekening dat de zaadbank de afspraak altijd verbreken, zonder waarschuwing.

Daarom, leef je leven en geniet van jouw groei en bloei!


Vriendelijk groeten van “Groei en Bloei”

Geen opmerkingen: