vrijdag 29 oktober 2010

Een prijzenswaardige overtuiging.



Afgelopen week hoorde ik een interview met Simon Akkaya bij het TV programma Koffietijd.

Hij sleepte op 23 oktober 2010 met "de Goedzak" de aanmoedigingsprijs van € 5.000 in de wacht. Deze goedzak is een opvallende vuilniszak met een groot doorkijkvenster. Wie spullen van waarde aan de straat wil zetten gebruikt de Goedzak, zodat elke passant daaruit iets naar zijn of haar gading kan meenemen. De Goedzak was een afstudeeropdracht van Simon.

Materiaalprijs

De Materiaalprijs is een initiatief van het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving en Stichting DOEN. Beide organisaties zien voor kunstenaars en vormgevers een belangrijke rol weggelegd bij het creëren van een duurzame samenleving! Simon was te gast bij koffietijd en vertelde meer over deze bijzondere prijs en het idee achter de Goedzak.

Wat mij persoonlijk het meeste aansprak tijdens zijn interview, was de overtuiging, die Simon uitsprak, die achter zijn ontwerp zat. Namelijk de overtuiging dat ieder van ons de neiging heeft een ander te willen helpen.

Hij sprak dit met een enorme openhartige natuurlijke en warme overgave en overtuiging uit.

Het deed me enorm goed te horen dat dit idee, deze overtuiging dus nog zo ongecompliceerd bij mensen blijkt te leven en dat vanuit deze overtuiging dit ontwerp werd vormgegeven. Het is een prachtige uiting van persoonlijke ontwikkeling, waaruit verbondenheid spreekt met anderen.

Hij bevestigt mijn gevoel dat vele mensen werkelijk onbaatzuchtig bereid zijn anderen te helpen.
Ik wens hem alle succes met het verder tot uitvoer brengen van zijn idee.

Veel succes Simon in het uitdragen van altruïsme, het bevorderen van het onbaatzuchtig helpen van anderen.

Terug naar weblog persoonlijke ontwikkeling

Geen opmerkingen: